TEKNOLOJİ YARIŞMALARI KOORDİNATÖRLÜĞÜMÜZ

Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğümüz, 2022 yılında kurulmuş olup, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesinde yazılım, elektronik ve mekanik atölyelerini içeren kapsamlı bir laboratuvara sahiptir. Bu laboratuvar, öğrencilerin projelerini kesintisiz sürdürebilmeleri için haftanın her günü ve günün her saati açık tutulmaktadır. Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü'nün kuruluş amacı, "Bilgiyi Beceriyle Bütünleştiriyoruz" mottosunu benimseyerek, farklı mühendislik disiplinlerinden öğrencileri bir araya getirip ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlamaktır. Bu yaklaşım, öğrencilerin mezun olduktan sonra sektörde ayrıcalıklı ve önde bir başlangıç yapmalarını hedeflemektedir. Koordinatörlük, sadece teknoloji alanında değil, aynı zamanda farklı disiplinlerden öğrencilerin bir araya gelerek sosyal projeler gerçekleştirmelerine de olanak tanımaktadır.

Koordinatörlüğümüz, sunduğu imkanlarla öğrencilerin projelerini desteklemektedir. Bu imkanlar arasında 7/24 kullanılabilir atölyeler, sponsorluk görüşmeleri, danışmanlık destekleri ve proje eğitimleri bulunmaktadır. Maddi ve manevi anlamda birçok destek sunan Koordinatörlük, bünyesinde çalışan öğrencilere iş güvenliği ve sağlığı eğitimi vererek, bu eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifika sağlamaktadır. Bu kapsamda, Koordinatörlük, öğrencilerin hem teknik hem de profesyonel gelişimlerini destekleyerek, onları geleceğin lider mühendisleri olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Sanat ve kültür alanında çeşitli projelere öğrencileri hazırlayan Koordinatörlük, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve sosyal sorumluluklarını geliştirmelerine katkıda bulunmaktadır. Bu multidisipliner yaklaşım, öğrencilerin hem teknik hem de sosyal becerilerini güçlendirerek, onları daha donanımlı bireyler olarak mezun etmeyi hedeflemektedir.