Ana içeriğe atla

ZEBO AKPARALIEVA – Teknoloji Fakültesi – Makine Mühendisliği Bölümü Mezunu

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği eğitimi almak gerçekten harika bir deneyimdi! Makinelerin tasarımı, üretimi ve işleyişi konularında sağlam bir temel oluşturarak karmaşık mühendislik problemlerini çözme becerilerimi geliştirdim. Hem teorik derslerdeki derinlemesine bilgi hem de laboratuvar çalışmalarındaki pratik deneyimler, gerçek dünya problemlerini ele almayı ve pratik çözümler üretmeyi öğrenmemi sağladı.
Şimdi ise FADA Mühendislik bünyesinde, makine mühendisliği alanındaki bilgi ve becerilerimi yüksek teknoloji ürünleri geliştirmekte olan makine sanayisine katkı sağlamak için kullanıyorum. Farklı makinelerin tasarımı ve üretimi üzerine çeşitli projelerde yer alarak, otomasyon ve robotik sistemler üzerine çalışıyor ve endüstriyel süreçleri optimize etme fırsatı buluyorum.
Gelecekte, makine mühendisliği alanında daha da ilerlemeyi ve uzmanlaşmayı hedefliyorum. Yeni teknolojileri takip ederek ve sürekli olarak kendimi geliştirerek, sektördeki en son gelişmeleri yakından takip etmeyi amaçlıyorum. Ayrıca, sürdürülebilir enerji kaynakları ve yeşil teknolojiler üzerine çalışmak istiyorum. Bu doğrultuda, çevre dostu çözümler üreten ve topluma fayda sağlayan projelerde yer almayı umuyorum.

ZÜLAL KURT – Rekreasyon Yönetimi Bölümü

Rekreasyon Yönetimi Bölümü üniversite tercihlerimi yapmadan önce bölüm araştırmaları yaparken karşıma çıkmıştı. Bölümün içeriği ve yeni bir bölüm olması dikkatimi çekmişti. Tercihimi bu bölümün yeni açılmış olduğu Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ne yaptım. Üniversitemizin uygulamalı bilimler kapsamında olması rekreasyon açısından oldukça önemliydi. Rekreasyon yönetimi bölümünde yönetime dair birçok şey öğrenirken bunları uygulamalı derslerde pekiştirme imkânı yakaladık. Okulumuzun ilk öğrencileri olmanın dezavantajları olsa da bu alandaki hocalarımızın bilgi ve donanımı sayesinde bunu avantaja çevirebildik. Rekreasyon kavramını bilmeyenlere aslında rekreasyonun hayatımızın bölünmez parçası olduğunu en iyi şekilde aktaracak donanıma eriştiğimizi düşünüyorum. Rekreasyonun yalnızca turizm ile sınırlı olmayışı onu ayrıca özel kılan bir yönü olacaktır. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden Rekreasyon Yönetimi Öğrencisi olarak mezun olmaktan mutluluk duyuyorum.

UYSAL AYDIN – Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ilk tercihimdi ve bu hayalim için çok çabaladım. Kazanabileceğim en iyi okulu kazandım ve eğitimimi başarıyla tamamladım. Üniversitemizin uygulamalı bilimler kapsamında eğitim vermesi kendimi geliştirmem açısından çok etkili oldu. Gerek akademik kadrosu gerek uygulama mutfağı ve uygulama dersleri beni sektöre oldukça iyi hazırladı. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün en iyi seçenek olduğunu düşünüyorum. Bu üniversiteden mezun olduğum için oldukça gururluyum.

HAZAN DEMİROĞLU – Turizm Rehberliği Bölümü

Turizm Rehberliği Bölümü ilk tercihimdi ve en iyi okulu kazandım. Lisans eğitimime devam ederken okulumuzun ayrıcalıkları sayesinde Bütünleşik Yüksek Lisans eğitimine başladım. Özellikle bölümümüzün bulunduğu konumun yanı sıra akademik kadro açısından da oldukça avantajlı yönlerinden faydalandım. Üniversitemizin uygulamalı bilimler kapsamında eğitim vermesi hem mesleğimi tanımam açısından hem de kendimi geliştirebilmem açısından çok etkili olmuştur. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümünün en iyi seçenek olduğunu düşünüyorum. Bu üniversiteden eğitim aldığım için oldukça şanslı hissediyorum.

DUYGU ÖZ – Turizm İşletmeciliği Bölümü

Merhaba, ben Duygu ÖZ. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünü seçmiş olmamdaki en büyük etken iyi bir akademik kadro ve +1 uygulamalı eğitim modeline sahip olmasıydı. Teorik bilgileri uygulama ile bütünleştirerek yeteneklerimi görmemi, aynı zamanda staj imkânı sayesinde henüz mezun olmadan iş teklifleri almamı, network kurmamı sağladı ve turizm sektörüne olan bakış açımı da değiştirdi. Ek olarak, akademisyenlerimiz A’dan Z’ye her türlü desteği sağlıyorlar. SUBÜ’de yer alan öğrenci toplulukları ise sosyalleşmeniz için sizlere yardımcı oluyor. Kısacası, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni tercih etmek bir ayrıcalık yaratacaktır.

BİLGE KIROĞLU – Teknoloji Fakültesi – Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Mezunu

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ni tercih etmemdeki en büyük etkenlerden biri, sunduğu çeşitli eğitim programları ve sektöre yönelik yaklaşımıydı. Üniversitedeki eğitimim, mesleki gelişimimde çok önemli bir rol oynadı. Teorik derslerin yanı sıra laboratuvar çalışmaları ve projeler sayesinde malzemelerin işlenmesi ve karakterizasyonu konularında pratik deneyim kazandım. Ayrıca, üniversitenin endüstri ile olan iş birliği sayesinde sektördeki güncel gelişmeleri takip etme ve staj imkanlarından yararlanma fırsatım oldu. Bu da mezuniyet sonrası iş bulma sürecimde beni oldukça avantajlı kıldı. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra TOYOTA BOSHOKU gibi önde gelen bir firmada çalışma fırsatı buldum. Üniversitemin sektörle yakın ilişkileri ve düzenlediği kariyer etkinlikleri sayesinde, TOYOTA BOSHOKU'nun staj ve iş imkanları hakkında bilgi sahibi oldum. TOYOTA BOSHOKU'da çalışırken, üniversiteden edindiğim temel bilgi ve becerileri günlük işlerimde sıkça kullandım. Malzeme seçimi, işleme yöntemleri, kalite kontrol ve süreç iyileştirme gibi konularda üniversiteden aldığım eğitim, firma projelerine ve sorunlara çözüm bulmama yardımcı oldu. Ayrıca, üniversitedeki proje çalışmaları ve staj deneyimleri, takım çalışması ve iletişim becerilerimi geliştirmeme olanak sağladı. SUBÜ’de bulunmaktan ve deneyimlerin kariyerimdeki ilerlememe katkı sağladığını bilmekten mutluluk duyuyorum.

ZEHRA YILDIZ – Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü

Merhaba ben, Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 2024 yılı mezunu Zehra YILDIZ. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde öğrenci olarak geçirdiğim 4 yıl bana hem mesleki hem de kişisel anlamda kendini geliştirme fırsatları sundu. Üniversitemizin 7+1 Eğitim Modeli sayesinde henüz öğrenciyken iş hayatını deneyimlemek en büyük artılarından biriydi. Bir Ziraat Mühendisliği bölümü öğrencisi olarak belki de en çok ihtiyaç duyduğumuz şey arazi ve laboratuvar çalışmaları ile teorik bilgilerimizi pratikte uygulamaktı. Yeni kurulmuş bir fakülte olmasına karışıklık laboratuvarlarımız hızlıca düzenlendi. Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi kurularak arazi uygulamalarının da yapılmasına olanak sağlandı. Bu süreçte Spor Kültür Sanat Daire Başkanlığına bağlı Flora & Fauna Topluluğunun kurucu başkanlığı, TÜBİTAK 2209-A projesi yürütücülüğü, teknik geziler, çeşitli kongrelere online ve yüz yüze katılım gibi bir çok fırsata sahip oldum ve hepsinde hem üniversitemiz hem de fakültemiz desteklerini hiçbir zaman eksik etmedi. 4 yılın sonunda lisans mezunu oluyor olsam da Bütünleşik Yüksek Lisans Programı sayesinde bir yıl daha bu üniversitenin öğrencisi olacak olmanın gurur verici ve bir o kadar da keyifli olacağına eminim.

AYŞENUR TOÇOĞLU – Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü

Üniversitemizi ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon programını tercih etmek için birçok sebep var, ama benim için en önemlisi, akademik ve uygulamalı eğitimin dengesiydi. Burada, alanında uzman hocalarımızın rehberliğinde, teorik bilgileri uygulamalı derslerle pekiştirdik. Laboratuvarlarımızın modern ekipmanları, gerçek uygulamaları simüle ederek bizlere önemli deneyimler sundu. Ayrıca, bu dersler ile tedavi tekniklerinin doğru uygulanma şeklini öğrenme ve insan vücudunun uygulamalara verdiği tepkileri hissetme, gözlemleme fırsatı yakaladım. Dil becerilerinin kariyerimiz üzerindeki önemini bizlere erkenden öğreten üniversitemiz, İngilizce dersleri ile bu alandaki yetkinliğimizi artırmamız için harika fırsatlar sağladı. Mesleki İngilizce derslerim sayesinde uluslararası literatürü takip edebilme yeteneğimi arttırarak mesleğimdeki uygulamalar hakkında farklı bakış açıları kazandım. Staj programları, teorik bilgilerimi pratiğe dökmek ve klinik hazırlığımı sağlamak için eşsiz bir deneyimdi. Yaz stajları ve dönem stajlarımız boyunca hastanelerde ve kliniklerde fizyoterapistlerle birlikte çalışarak gerçek hastalarla birebir iletişim kurma ve tedavi planlarını uygulama fırsatı yakaladım. Bu süreçler, tedavide nasıl daha etkili olabileceğime ve klinik problemlerle nasıl başa çıkabileceğimi öğrenmeme olanak tanıdı. Bu deneyimlerim ile fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında sadece yeterlilik değil, tecrübe ve özgüvenle dolu bir profesyonel olarak hayata adım atıyorum.

TAHA ERİM – Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü

Merhaba ben Taha ERİM. Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü 2024 mezunuyum. Sakaryalı olarak SUBÜ’yü tercih etmemdeki en büyük neden kendi şehrimdeki bir üniversitede oldukça donanımlı ve deneyimli bir akademik kadroya sahip oluşudur. Gerekli teorik eğitimi ve bolca uygulamalı eğitimi içinde kapsayan Sağlık Bilimleri Fakültesi mesleki açıdan beni oldukça yeterli hâle getirmiştir ve böylece yaptığım stajlarda ise SUBÜ’nün farkını belirgin şekilde ortaya koymama yardımcı olmuştur. Bilimsel araştırmalara oldukça önem veren SUBÜ’de yeni çalışmalara katkıda bulunmamı ve yapılan çalışmaları inceleyerek hastalar için güncel olarak en uygun tedavi yöntemlerini geliştirmemde bana oldukça katkıda bulunmuştur. SUBÜ’nün bana kattığı teorik ve uygulamalı eğitimler ve 7+1 uygulamalı işletmede mesleki eğitimi programı sayesinde öğrendiklerimi pratikte gösterebilme fırsatı elde etmem mesleki açıdan büyük bir kazanç olmuştur. Gelecekte ise spor fizyoterapistliği alanında kendimi geliştirmeyi ve bu alanda uzmanlaşmayı hedefliyorum. Bu amaçla SUBÜ’den edindiğim kazanımlarla sporda fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında literatüre yol gösterici çalışmalar yapabilmek için sabırsızlanıyorum. Bu bağlamda üniversitemin öğrencisi olduğum için kendimi oldukça mutlu hissediyorum.

DİLEK DEMİRCAN – Hemşirelik Bölümü

Merhaba ben Dilek Demircan. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2024 yılı mezunuyum. Pandemi döneminden itibariyle bölümümün ne kadar değerli olduğunu anlamak, şu anki hemşirelik ihtiyacını daha iyi kavramama yardımcı oldu. Bu sebeple, bu bölümü seçtiğim için son derece memnunum. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin uygulama odaklı eğitim anlayışı, staj ve işletmelerdeki mesleki eğitim fırsatları sayesinde çalışma hayatını deneyimleme şansı yakalamamı sağladı. Teorik bilgilerimi pratikte uygulama imkanı, kişisel gelişimime büyük katkı sağladı. Üniversitenin sunduğu dersleri başarıyla tamamlamak da beni ayrıca gururlandırdı; her ders benim için yeni bir bakış açısı sağladı. Bölümün en sevdiğim yönlerinden birisi bölüm hocalarının her öğrenciyi yakından takip etmesiydi. Akademisyenlerimizin her alanda öğrencilere sağladığı destek sayesinde mezun olduğumuzda kendi yeteneklerimizi keşfetmiş ve geniş bir bilgi birikimine sahip olmuş bireyler olarak mezun olacağımıza olan inancım tam. Üniversiteye başladıktan sonra, akademik ve sosyal anlamda kendimi geliştirebileceğim birçok fırsatla karşılaştım. Hocalarımın rehberliğinde bilimsel araştırmalar yapmak ise benim için muhteşem bir deneyim oldu. Üniversite, çeşitli öğrenci kulüplerine ev sahipliği yaparak sosyal aktivitelere büyük önem veren bir ortamdı. Ben de bir öğrenci kulübün yönetiminde aktif görev alarak hem kişisel gelişimimde büyük adımlar attım hem de sosyalleşme imkanlarından faydalandım. Bu anlamda üniversitenin bir bireyi olduğum için çok şanslı ve mutluyum. Kariyer hedefimde ise mezun olduğum hemşirelik bölümümün öğrettikleri doğrultusunda sürekli olarak dünyadaki gelişmeleri takip ederek kendimi güncel tutmak ve kariyerimde emin adımlarla yukarı tırmanmak ve aynı zamanda üniversitede öğretim görevlisi olmak istiyorum. Hemşirelik mezunu olarak bölümümün bana kattıklarıyla kariyerimi şekillendirmeye devam etmek istiyorum. Öğretici ve keyifli 4 yıl geçirdiğim ve hemşirelik bölümünü okumak isteyen aday öğrencilere tavsiye ettiğim bir yer oldu. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversite’si çalışanlarına, değerli hocalarıma ve kazandırdığı tüm güzel dostluklara teşekkür ediyorum.

KEZİBAN ŞİMŞEK – Hemşirelik Bölümü

Merhaba ben Keziban ŞİMŞEK. 2024 yılı Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü mezunuyum. Hemşirelik eğitimi yolculuğumun sona erdiği bu noktada, hissettiğim minnettarlığı ve gururu sizlerle paylaşmak istiyorum. Üniversitemizde geçirdiğim yıllar boyunca aldığım eğitim, edindiğim bilgi ve kazandığım deneyimlerin hayatımın her anında benimle olacağını biliyorum. Öncelikle üniversitemizin misyonu odağında insanın ve toplumun temel değerlerini ön planda tutarak, topluma liderlik yapabilecek eğitim standartları ile donanmış bireyler yetiştirmek, öncü bilimsel araştırmalarla bilgi üretmek ve bu bilgileri toplumun yararına kullanmada yaşam boyu öğrenme ile bütünleştirerek, insan ve toplum sağlığına katkıda bulunan yetkin bireyler yetiştirmektir. Bu misyon çerçevesinde bizlere sunduğunuz kaliteli eğitim ve sağladığınız güçlü akademik altyapı için teşekkür etmek isterim. Alanında uzman, deneyimli ve samimi akademik kadromuz sayesinde, yalnızca teorik bilgileri değil, aynı zamanda pratik uygulamaları da en iyi şekilde öğrenme fırsatına sahip olduk. Her bir hocamızın sabrı, ilgisi ve desteği sayesinde, hemşirelik mesleğinin gerektirdiği bilgi, beceri ve etik değerlere sahip bireyler olarak mezun oluyoruz. Ayrıca, çoğu yeni açılan fakültelere oranla üniversitemizin bizlere sağladığı modern ve donanımlı laboratuvarlar, uygulama alanları, staj ve işletmede mesleki eğitim imkanları sayesinde, gerçek dünyada karşılaşabileceğimiz durumlara en iyi şekilde hazırlanabildiğimizi düşünüyorum. Klinik deneyimlerimiz, mesleki gelişimimizde büyük bir rol oynadı ve bizlere güven kazandırdı. Bizler pandemi döneminde okula başlayan öğrenciler olarak, değerli akademik kadromuz sayesinde pandeminin bize dezavantajdan çok avantaj sağlamasına ve teknolojiyi verimli kullanmamıza hocalarımızın büyük katkıları ile sahip olduk. Öğrenci odaklı yaklaşımınız, her birimizin bireysel ihtiyaçlarına ve hedeflerine uygun rehberlik hizmetleriniz için de teşekkür ederiz. Üniversitemizin ilk öğrencileri olmamıza rağmen bu denli hızlı gelişim göstererek bizlere sunduğu sosyal ve kültürel etkinlikler, kulüpler ve projeler sayesinde, hem mesleki hem de kişisel olarak büyüme fırsatı bulduk. Bu süreçte, bizleri destekleyen, yol gösteren ve ilham veren tüm hocalarımıza, idari personelimize ve arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nde aldığımız eğitim ve kazandığımız değerler, gelecekteki mesleki yaşantımızda bizlere ışık tutacak. Hemşirelik mesleğine adım attığımız bu önemli günde, üniversitemizin adını gururla taşıyacağımızı ve bizlere verdiğiniz değeri en iyi şekilde yansıtacağımızı bilmenizi isterim. Her zaman bizlere yol gösterdiğiniz, destek olduğunuz ve bizlere inandığınız için sonsuz teşekkürler.

SEDEF ÖZDEN – Sağlık Yönetimi Bölümü

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bilgiyi beceri ile bütünleştiren misyonu ve vizyonu ile biz öğrencilerin bakış açısını geliştirip, değiştirerek büyük katkı sağlamıştır. Kendi adıma 4 yıl boyunca hocalarım sayesinde ayrıca çabalarım sonucunda bilgi birikimlerimi meslek hayatımda da kullanacağımı belirtmek isterim. Okuduğum üniversite diğer üniversitelerden farklı olarak öğrencilerini daha aktif ve sahada olacak şekilde yetiştirmektedir. 4 ay boyunca işletmede mesleki eğitim gördüm. Alanımda nasıl gelişebileceğimi, nerede eksik olduğumu ve ne yapmam gerektiğini biraz olsun anladım. Büyük tecrübe oldu. Teorik olarak derslerde de yine aynı şekilde öğrencilerini aktif olarak katılımlarını sağlamaktadır. Gerek bizlerin hazırladığı sunumlar gerekse de soru cevap şeklinde geçen dersler… Bu anlamda benim sunum beceri ve tekniklerimi geliştirerek kendimi daha iyi ifade etme imkanı sağladı. Okuduğum bölümden ve okuldan asla pişman değilim çok büyük kazançlar ile bölümümden mezun oldum.

ÜMRAN TEPE– Sağlık Yönetimi Bölümü

Merhaba ben Ümran TEPE, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümünü 2024 bahar döneminde bitirdim. Üniversite arayış döneminde Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin “Bilgiyi beceriyle bütünleştirme” misyonu ile karşılaştım ve beni çok etkiledi. Üniversitenin öğrencilerine uygulama esasına dayalı eğitim vermesi programın adı gibi öğrencilerini de +1 önde tutmakta. 4 yıllık lisans eğitimim boyunca edindiğim mesleki bilgileri sahada uzun dönem uygulama imkanı ile bütünleştirmek iş hayatına önden hazırlayarak özgüvenimi geliştirdi. Sağlık sektörünün ülkelerin gelişmişlik seviyeleri için önemli bir gösterge olmasıyla birlikte Sağlık Yöneticisi olarak sağlık kuruluşlarının etkin, etkili, verimli ve dürüstçe yönetilmesi ve işleyebilmesi bölümün önemini göstermektedir. Üniversitemin de alanım dahilinde profesyonel öğretim görevlileriyle eğitimimi desteklemesinden çok memnunum. Yıl içerisinde düzenlenen festival ve etkinlikler üniversitenin öğrencilerini önemsediğinin güzel bir göstergesi. Yatay geçiş ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni tercih ettiğim için çok memnunum. Bölüm hocalarımın ilgileri ve desteği eğitim hayatımda araştırma geliştirme projeleri de dahil çok yardımcı oldu. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi sayesinde özgeçmiş dosyam zenginleşti. İyi ki SUBÜ.

LOKMAN YILMAZ – Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde eğitim görmek, gerçekten benzersiz bir deneyim oldu. Metalurji ve malzeme mühendisliği öğrencisi olarak, malzemelerin özellikleri, üretimi ve uygulamaları hakkında derinlemesine bilgi edindim. Bu bilgiler ve laboratuvar çalışmalarında kazandığım pratik deneyimler sayesinde, karmaşık mühendislik sorunlarına yaratıcı ve etkili çözümler geliştirmeyi öğrendim. Şu anda Tırsan Treyler firmasında, metalurji ve malzeme mühendisliği alanında edindiğim bilgi ve becerileri kullanarak treyler üretimine katkı sağlamaktayım. Treyler üretiminde, montaj hattında ve üretim üzerine çeşitli projelerde yer alma imkanı buluyorum. Bu projeler, teorik bilgilerimi pratiğe dökmeme ve üretim süreçlerini daha verimli hale getirmeme olanak tanıyor. Gelecekte, metalurji ve malzeme mühendisliği alanında ilerlemek ve bu alanda uzmanlaşmak istiyorum. Ayrıca, ülkemizin yurtdışından temin ettiği son teknoloji malzemeler ve ürünleri yerli olarak geliştirmek ve üretmek için yoğun çaba göstermek niyetindeyim. Bu doğrultuda, araştırma ve geliştirme projelerinde yer alarak ve yeni teknolojiler üzerinde çalışarak, hem kendi kariyerime hem de ülkemizin sanayi sektörüne önemli katkılarda bulunmayı hedefliyorum.