3+1 ve 7+1 Eğitim Modeli

- Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fakülteleri ve Meslek Yüksekokullarında bulunan program ve bölümlerini günümüz şartlarına uyarlayarak iş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirmiştir.

- +1 Eğitim Modelinin ana hedef iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikteki bireyleri günün teknolojileri ve bilgilerine sahip olarak iş dünyası ile birlikte yetiştirmektir.

- Bu proje kapsamında Meslek Yüksekokullarında 3, Fakültelerde 7 dönemi okulda teorik ve pratik eğitim, 1 dönemi ise tamamen işletmelerde uygulamalı eğitim olarak hayata geçirilmiştir.

- Üniversitemiz öğrencileri teorik bilgileri uygulama ile bütünleştirerek uygulama becerisine sahip olacaktır.

- Günün teknolojisini görerek ve uygulayarak yetişeceği için iş bulma imkânı kolaylaşacaktır.

- İş dünyasında ihtiyaç duyulan nitelik ve uygulama becerisine sahip bireyler yetiştirilecektir.

- Ek bir maliyete katlanılmadan işgücü elde edilecek olup, istihdam sıkıntısı çekilmeyecektir.

- Üniversite - iş dünyası iş birliği ile Ar-Ge faaliyetleri artacaktır.