SUBÜ Elektrikli Araç Yarışları’na Damga Vurdu

SUBÜ TETRA Elektromobil Topluluğu öğrencileri tarafından yarışlara hazırlanan Revolt, TÜBİTAK Efficiency Challenge Yarışları’nda 3 kupa birden kazandı. SUBÜ, ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden alırken; Rektör Sarıbıyık çok önemli bir başarı elde ettiklerini ifade etti.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) TETRA Elektromobil Topluluğu öğrencileri tarafından yarışlara hazırlanan Revolt, 1-6 Eylül tarihleri arasında Kocaeli ve İstanbul’da gerçekleştirilen TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda 3 önemli başarı elde etti. Kocaeli’de bulunan Körfez Yarış Pisti’nde düzenlenen yarışlarda önce sıralama turlarında 48 takım arasında 2. sırada yer alan Revolt, elektromobil final yarışlarını ise 3. sırada tamamladı. Revolt, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Intercity İstanbul Park’ta düzenlenen gösteri yarışında ise 2. oldu. SUBÜ, hazırlayarak TÜBİTAK’a sunduğu teknik tasarım raporu, gelişme raporu ve tanıtım yaygınlaştırma raporu gibi raporlarla ise Yerli Ürün Teşvik’te 3.lük ödülünün sahibi oldu. Üniversite ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden aldı. Revolt 2019 yılında yapılan yarışları 9. sırada tamamlamıştı.

Tarifsiz duygular yaşadık
SUBÜ’nün ülke çapında önemli bir üniversite olduğunu ve yer aldığı platformlarda bunu sıklıkla gösterdiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Eğitim-öğretim faaliyetinde bulunduğumuz hemen hemen her alanda başarılar elde ediyor ve en önemlisi şehrimize ve ülkemize katkı sağlıyoruz. SUBÜ TETRA Takımındaki öğrencilerimizin pandemi sürecinde dahi hafta içi ya da hafta sonu, gece ya da gündüz fark etmeksizin büyük emeklerle yarışlara hazırladığı Revolt, üniversitemize 3 kupa kazandırdı. TÜBİTAK’ın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da bu yarışların düzenleyicilerinden. Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri araçlarıyla burada yer alıyor. Elde ettiğimiz başarı gerçekten çok önemli. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal da sık sık yanımıza gelerek aracımızı incelediler ve öğrencilerimizden bilgi aldılar. 2 gün boyunca başarılarla gelen coşku bize tarifsiz duygular yaşattı. Başta büyük bir kararlılık örneği gösteren öğrencilerimizi kutluyor; danışman hocalarımıza ve destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hedef 1.lik ve verimlilik rekoru
Uzun emeklerin ardından 3 kupa ile üniversiteye ve şehre dönmekten mutluluk duyduklarını belirten SUBÜ TETRA Takımı Akademik Danışmanı Dr. Barış Boru, “Öğrenci arkadaşlarımız pandemi koşullarında bile gece-gündüz çalıştılar. Birçok hocamız ise öğrencilerimize kapılarını her zaman açık tutarak destek sağladılar. Öğrencilerimizin üniversitemizin ‘+1 Eğitim Modeli’ ile uygulama beceresi yüksek bireyler olarak yetişmiş olmaları aslında bu yarışlardaki başarımızın temel kaynağı. Arkadaşlarımızın sektör tecrübeleri ve hocalarımızın sektöre ilişkin deneyimleri diğer takımlar arasında bizi ön plana çıkaran en önemli unsurdu. Yıllardır elde ettiğimiz birikimle bu sene aracımızın tüm bileşenlerini yerli olarak üretmeyi başardık. Almış olduğumuz iki ödülün yanı sıra Yerli Ürün Teşvik alanında da ödül kazanmamız bunun bir kanıtı. Rektör hocamızın bize vermiş olduğu sınırsız destek başarımızın bir diğer anahtarı oldu. Durmadan çalışmaya devam ederek her bileşende iyileştirmeler ile 1. sırada yer almayı ve en önemlisi verimlilik rekorunu hedefliyoruz. Tüm ekip arkadaşlarıma, öğrencilerime ve destek verenlere teşekkür ediyorum.”

Takipte kalın
38 farklı üniversiteden toplam 48 takımın katıldığı yarışlarda ciddi başarılar elde ettiklerini vurgulayan SUBÜ TETRA Takım Kaptanı Muhammed Eyüb Can, “Üniversitemizin bize sağladığı olanaklarla bir sene boyunca gece gündüz çalıştık. Hedefimizi ilk 3 olarak belirlemiştik ve bunu başardık. Mutlu ve gururluyuz. Sevincimizi sesimiz kısılana kadar doyasıya yaşadık. Danışman hocamız Dr. Barış Boru ve Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu takım daha güzel işler başaracak. Gelecek sene yapılacak yarışlar için güçlü ve azimli şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bizi takipte kalın” derken, Takım Kaptan Yardımcısı Hilal Sağır, “Azmettik, inandık ve başardık. Zorlu süreçlerden geçtik ve sonunda hedeflediğimiz başarıya ulaştık. Başta danışmanımız Dr. Barış Boru ve Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık olmak üzere; sponsorlarımıza, bize destek olanlara ve sesimizi duyuran herkese sonsuz teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.